Coroane de flori, Jerbere inmormantare

Va o oferim o gama variata de flori si aranjamente precum garoafe, crizanteme, crini, cale, anturium, trandafiri, gerbere cu diferite forme, marimi si combinatii de culori iar la fiecare va fi altadata o panglica pe care vor fi înscrise omagiile aduse persoanei dragi pierdute.

Asterneti-va mesajele de ramas bun pe o panglica simbolica
Te vom iubi si nu te vom uita
Vei ramane vesnic in amintirea noastra
Un ultim omagiu unui om deosebit
Sincere condoleante
Regrete eterne
Vesnica amintire
Dumnezeu sa te odihneasca in pace
Cele mai utilizate aranjamente funerare folosite in Romania sunt coroanele care de obicei sunt sub forma de lacrima dar sunt si coroane rotunde sau sub forma de inima sau cruce din crengute de brad si Flori. De regula coreoanele, sunt realizate din 60, 80, 100 sau 120 de flori, jerbele de regula sunt realizate din 30 de flori sau poate opta de asemeni pentru o ceremonie funerara si la un simplu buchet de flori format dintr-un numar par de flori dorite.
Coroana funerara simbolizeaza ultimul tribut adus unei persoane trecute in nefiinta. Rudele si apropiatii depun coroane funerare la mormantul decedatului, in semn de omagiu fata de acesta. De obicei aceste coroane funerare sunt insotite si de un scurt mesaj de ramas bun.
Coroanele funerare pot fi asociate anumitor obiceiuri din spatiul rural si din cultura traditionala a romanilor. La fel cum astazi coroanele funerare sunt indispensabile unei inmormantari la oras, la fel obiceiul bradului nu lipsea la inmormantarile de la sate. Coroanele funerare reusesc sa inglobeze anumite simboluri ale bradului funerar, in primul rand prin componenta lor. Coroanele funerare sunt astazi alcatuite din crengi de brad impodobite cu flori. Desi, pentru a castiga frumusete, unele coroane sunt alcatuite numai din flori, simbolurile au ramas valabile.
Inainte, bradul funerar era impodobit in curte chiar in ziua mortii pentru a fi semn ca in casa respectiva se afla un mort. Astfel, oamenii aflau de eveniment si veneau sa spuna o rugaciune pentru iertarea pacatelor lui.

Coroana de flori inmormantare 23
Coroana de flori inmormantare 22
Coroana de flori inmormantare 21
Coroana de flori inmormantare 20
Coroana de flori inmormantare 19
Coroana de flori inmormantare 18
Coroana de flori inmormantare 17
Coroana de flori inmormantare 16
Coroana de flori inmormantare 15
Coroana de flori inmormantare 14
Coroana de flori inmormantare 13
Coroana de flori inmormantare 12
Coroana de flori inmormantare 11
Coroana de flori inmormantare 10
Coroana de flori inmormantare 9
Coroana de flori inmormantare 8
Coroana de flori inmormantare 7
Coroana de flori inmormantare 6
Coroana de flori inmormantare 5
Coroana de flori inmormantare 4
Coroana de flori inmormantare 3
Coroana de flori inmormantare 2